Vorige pagina

Medewerkers aan het woord

“Ik ben altijd blijven leren”

Stefan, werkvoorbereider bij Loohuis

5 jaar geleden maakte Stefan de overstap naar de techniek, dit deed hij door middel van een zij-instroomtraject binnen ons familiebedrijf. Benieuwd hoe dit hem dit bevalt?

Het verhaal van Stefan

Wie ben je? En wat deed je voor je overstap naar de techniek?

Ik ben Stefan van der Hooft, 29 jaar oud en woonachtig in Raalte. Tegenwoordig heb ik de functie werkvoorbereider bij de vestiging Heeten. Voordat ik de overstap maakte naar de techniek, heb ik in verschillende vakgebieden gewerkt, zoals: voertuigentechniek, ICT, administratie en gehandicaptenzorg. Omdat ik vroeger niet wist wat ik als beroep wilde, ben ik altijd blijven leren.

Waarom maakte jij die overstap naar de techniek?

Doordat ik in verschillende vakgebieden heb gewerkt, wist ik zeker waar ik niét in wou werken. Toen tijdens mijn laatste baan bleek dat gehandicaptenzorg toch niet voor mij was weggelegd, ben ik nogmaals gaan nadenken over wat ik wel wilde doen. Op de middelbare school kon ik mezelf goed redden met de vakken elektrotechniek en natuurkunde. Omdat ik destijds zeker wist dat ik met mijn handen wou werken, heb ik gekeken wat de opties hierin waren en wat een goede combinatie was tussen deze twee dingen. Ook met de gedachtegang dat techniek mij altijd heeft getrokken, ben ik uiteindelijk op elektromonteur uitgekomen.

Hoe kwam je in contact met Loohuis?

Ik ben begonnen via detacheringsbedrijf DIT, waar ik eerst een half jaar heb gewerkt voordat ik definitief de techniek in wilde gaan. Via DIT kon ik aan de slag bij twee bedrijven in Raalte, Elders Totaalinstallateur of Veldman Group. Destijds heb ik dus de keuze gemaakt om als leerling monteur bij onze vestiging in Raalte te gaan werken. Na een vervelende voetbal-blessure heb ik de kans gekregen om mijn leertraject te vervolgen bij de vestiging in Heeten als leerling-monteur.

Wat is het meest belangrijke wat je hebt geleerd tijdens je leertraject?

“Bij Loohuis doe je alles samen en ben je nooit uitgeleerd”.

Hoe heeft Loohuis je begeleid bij het uitbreiden van je kennis en halen van je doelen?

Nadat ik mijn opleidingen Meewerkend Monteur en Eerste Monteur Elektrotechniek aan de REMO had afgerond, kwam er intern een vacature vrij voor de functie Werkvoorbereider E/W. Het was een mooie kans om door te groeien en weer verder te leren. Sindsdien heb ik de opleiding Tekenaar Werktuigkundige Installaties afgerond en momenteel ben ik bezig met de opleiding Tekenaar /Ontwerper Werktuigkundige Installaties. Daarnaast zijn er ook nog diverse cursussen en informatieavonden waar ik aan kan deelnemen.

Hoe is je de sfeer bevallen binnen ons bedrijf en met je nieuwe collega’s?

Zowel bij de vestiging in Raalte als bij die in Heeten heb ik als nieuwe collega positieve ervaringen opgedaan. Er is een informele sfeer bij het familiebedrijf en dat is iets waar ik zelf wel van houd. Hierdoor leer je de collega’s ook goed kennen. Kortom, een hele fijne sfeer.

Zou je opnieuw voor Loohuis kiezen als je opnieuw op zoek zou zijn naar een leertraject?

Zeker! De ervaring die ik persoonlijk met Loohuis heb is zeer positief. Als je zelf iets wilt, staat Loohuis achter je om je door te laten leren en je kennis te vergroten. Iedereen in mijn nabije omgeving die de techniek in wil vertel ik mijn verhaal van Loohuis.

Deskundig
Betrokken
Betrouwbaar

Jouw toekomstige collega's vertellen

Bij Loohuis staan de medewerkers centraal.

Want het succes van Loohuis Installatiegroep is gebaseerd op de gezamenlijke kennis en kunde van onze vakmensen. Zij zijn de kracht van ons mooie familiebedrijf. Lees de persoonlijke verhalen en/of bekijk de video’s van een aantal van onze collega’s. Ook jouw interesse gewekt? Laat ons weten wat jij voor ons én wij voor jou kunnen betekenen!