Vorige pagina

Medewerkers aan het woord

“Ik ben trots op mijn rol als vrouw in de techniek”

Manuela, monteur bij Loohuis

Een jaar geleden maakte Manuela de overstap naar de techniek, dit doet zij door middel van een zij-instroomtraject binnen ons familiebedrijf. Benieuwd hoe dit haar dit bevalt?

Het verhaal van Manuela

Wie ben je? En wat deed je voor je overstap naar de techniek?
Ik ben Manuela Ligthart, 29 jaar en ik woon in Zwolle. Na het afronden van mijn studie Vliegtuigonderhoudstechniek besloot ik een andere weg in de techniek in te slaan.

Waarom maakte jij die overstap naar de techniek?
Hoewel ik eerst een baan vond in de productie en assemblage, ontdekte ik al snel dat ik mijn vakkennis niet op een praktische manier kon toepassen en dat het werkplezier ontbrak.

Hoe kwam je in contact met Loohuis?
Ik ging op zoek naar een nieuwe uitdaging die beter bij mij zou passen en stuurde verschillende sollicitaties. Uiteindelijk kwam ik in contact met een technisch uitzendbureau, waar ik aangaf dat ik graag in Zwolle wilde werken. Zo kwam ik in contact met Loohuis.

Sinds september 2022 ben ik nu werkzaam bij Loohuis Assies in Zwolle, waar ik mij voornamelijk bezighoud met het onderhoud aan cv-ketels, radiatoren, elektrische installaties en het vervangen van meterkasten.

Hoe is je de sfeer bevallen binnen ons bedrijf en met je nieuwe collega’s?
Wat ik het meeste waardeer aan Loohuis, is de vriendelijke en informele werksfeer. Bij Loohuis maakt het niet uit welke leeftijd, afkomst of achtergrond je hebt. Je krijgt hier het vertrouwen en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen.

Als vrouw in de techniek ontvang ik altijd positieve reacties, zowel van klanten als collega’s. Mijn aanwezigheid wordt vaak als verrassend ervaren, waardoor soms de communicatie met klanten makkelijk en op een leuke manier verloopt.

Hoe heeft Loohuis je begeleid bij het uitbreiden van je kennis en halen van je doelen?
Ik kreeg de kans om een opleiding in Elektrotechniek te volgen, de fijne werksfeer bij Loohuis motiveerde mij om dit te doen. Mijn doel is om deze opleiding af te ronden en nog voor een lange periode bij Loohuis-Assies te blijven werken.


Deskundig
Betrokken
Betrouwbaar

Jouw toekomstige collega's vertellen

Bij Loohuis staan de medewerkers centraal.

Want het succes van Loohuis Installatiegroep is gebaseerd op de gezamenlijke kennis en kunde van onze vakmensen. Zij zijn de kracht van ons mooie familiebedrijf. Lees de persoonlijke verhalen en/of bekijk de video’s van een aantal van onze collega’s. Ook jouw interesse gewekt? Laat ons weten wat jij voor ons én wij voor jou kunnen betekenen!