Vorige pagina

Medewerkers aan het woord

“Ik ben echt een techneut”

Mathijs, vestigingsleider bij Loohuis

18 jaar geleden is Mathijs bij Loohuis begonnen als werkvoorbereider/calculator en inmiddels is hij doorgegroeid tot vestigingsleider van Loohuis Modulair. Benieuwd naar zijn verhaal?

Het verhaal van Mathijs

Wie ben je? En waarom ben je voor Loohuis gaan werken?
Ik ben Mathijs Helthuis, 40 jaar en ik woon in Weerselo samen met mijn vrouw Linda, met wie ik al bijna 12,5 jaar gelukkig getrouwd ben, en onze twee kinderen: een jongen van 10 en een meisje van 8.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te mountainbiken. Dit is een sport die ik al een lange tijd doe, en daarnaast ben ik ook begeleider bij een mountainbikevereniging. Naast mountainbiken vind ik het heerlijk om iedere week even een balletje te slaan op de tennisbaan.

Voor mijn tijd bij Loohuis werkte ik vijf jaar bij een ander installatiebedrijf, maar ik zocht naar meer groeimogelijkheden en kansen om mijn functie te verbreden. Een voormalige collega, die eerder bij Loohuis heeft gewerkt, raadde mij aan om eens naar de mogelijkheden bij Loohuis te kijken, omdat dit eventueel goed bij mij zou kunnen passen. Zo kwam ik uiteindelijk bij Loohuis terecht.

Inmiddels ben ik alweer 18 jaar met veel plezier werkzaam bij Loohuis. Ik ben bij Loohuis binnengekomen als werkvoorbereider/calculator bij de vestiging in Fleringen. Gedurende mijn tijd bij Loohuis ben ik eigenlijk altijd blijven leren en verschillende studies kunnen volgen, zoals HIT en TVVL-cursussen. Hiervoor moest ik naast mijn werkzaamheden nog één middag/avond in de week naar school.

Hoe ben je van je oorspronkelijke functie binnen Loohuis doorgegroeid naar de rol van vestigingsleider?
Ik heb vaak zelf het initiatief genomen om door te groeien in de functies die ik heb vervuld. Ik ben namelijk ook gewoon echt een techneut en vanuit de interesse voor techniek maakte het dat ik daar graag verder in wilde leren.

Zoals eerder genoemd, begon ik als werkvoorbereider/calculator. Deze rol heb ik zo’n 7 jaar mogen vervullen, waarbij mijn taken erg divers waren. Soms nam ik de rol van projectleider op me, wat mijn interesse wekte om verder te groeien in mijn functie.

Vervolgens is in 2012 Advies opgericht, hier was ik vanaf dag één bij betrokken. Hier ben ik 10 jaar als adviseur werkzaam geweest, waarvan ik de laatste jaren betrokken was als projectleider bij projecten die nu onder Loohuis modulair vallen. De rol als adviseur was erg veelzijdig en bracht mij in aanraking met innovaties, en het contact met mensen nam toe. Dit leidde tot mijn interesse voor mijn huidige functie als vestigingsleider.

Sinds januari 2023 is Loohuis Modulair opgericht, met veel passie en overgave probeer ik hier met ons team een succes van te maken.

Wat zijn je werkzaamheden als vestigingsleider?
Als vestigingsleider heb ik een hele veelzijdige baan. Op het ene moment ben ik bezig met marketingactiviteiten, terwijl ik op het andere moment om tafel zit om prijzen te bespreken. Daarnaast vind ik het belangrijk om de medewerkers te enthousiasmeren en ze in hun kracht te zetten. Ik onderhoud nauw contact met opdrachtgevers, werk aan het strategisch positioneren van Loohuis Modulair, beheer tenderprocessen en blijf betrokken bij technologische innovaties, waarbij mijn passie voor techniek weer naar voren komt.

Wat vind je het leukste aan je baan?
Wat ik het leukste aan mijn baan vindt is de veelzijdigheid, waardoor geen enkele dag hetzelfde is. Daarnaast ook het samenwerken met het team en de mogelijkheid om voortdurend te blijven innoveren in onze producten en diensten.

Wat vind je het lastigste aan je baan?
Het af en toe los laten. Ik voel me snel verantwoordelijk, ook voor zaken waar je zelf geen invloed over hebt.

Welke doelen heb je nog met je vestiging?
Ik heb nog veel doelen die ik met de vestiging wil bereiken. We zijn met een aantal doelen al heel ver en sommige doelen vergen wat meer tijd. Enkele belangrijke doelen zijn:

  • Het bevorderen van circulariteit door verpakkingsloos installeren
  • Werkprocessen verbeteren
  • Kwaliteit verhogen van de producten/diensten
  • De overgang naar digitalisering en papierloos werken

Deskundig
Betrokken
Betrouwbaar

Jouw toekomstige collega's vertellen

Bij Loohuis staan de medewerkers centraal.

Want het succes van Loohuis Installatiegroep is gebaseerd op de gezamenlijke kennis en kunde van onze vakmensen. Zij zijn de kracht van ons mooie familiebedrijf. Lees de persoonlijke verhalen en/of bekijk de video’s van een aantal van onze collega’s. Ook jouw interesse gewekt? Laat ons weten wat jij voor ons én wij voor jou kunnen betekenen!