Vorige pagina

Medewerkers aan het woord

“Ik weet nog niet precies wat ik wil”

Daan, stagiair bij Loohuis

Daan heeft stage gelopen bij Totaalinstallateur Elders (onderdeel van Loohuis Installatiegroep) in Raalte vanuit het praktijkonderwijs. Benieuwd hoe dit hem bevallen is?

Het verhaal van Daan

Wie ben je? En waarom heb je stage gelopen in de techniek?

Ik ben momenteel bezig met mijn derde leerjaar op het Carmel College en heb drie maanden stagegelopen bij Elders Totaalinstallateur uit Raalte, onderdeel van Loohuis Installatiegroep. Ik heb gekozen voor een stage bij Elders omdat ik nog niet zeker weet wat ik precies wil, de bouw in gaan of in de installatiewereld blijven.

Wat waren je dagelijkse taken tijdens je stage?

Tijdens mijn stage heb ik geholpen met het aanleggen van elektrische installaties in woningen. Het waren allemaal mooie vrijstaande of 2^1 kap woningen met allemaal verschillende installaties. De werkzaamheden bestonden o.a. uit het aanleggen van leidingen, het trekken van bekabeling en het afmonteren van schakelaars en wandcontactdozen. Daarnaast heb ik samen met twee collega's zonnepanelen op een woning geplaatst. Dit vond ik het leukste om te doen. Het aanleggen van bekabeling en buisleidingen was ook iets wat ik erg leuk vond. Dit waren dan ook mijn favoriete momenten van de stage. Ik heb hier veel van geleerd.

Hoe vond je het om te werken met je collega’s?

Ik vond het fijn om met mijn vaste begeleider Albert-Jan, ook wel Appie genoemd, samen te werken en hij heeft de werkzaamheden goed uitgelegd. Het stellen van vragen aan Appie was ook geen probleem, hij nam altijd de tijd om alles rustig uit te leggen. Ook vond ik het gezellig om met de andere collega's te werken. Vooral omdat het een gezellig gemixt team is, van jong tot oud. Dat is dan ook de vaste ploeg waar ik mee samen heb gewerkt, maar dat vond ik ook het prettigst omdat je elkaar dan ook gewoon kent en de omgang gezellig is met elkaar.

Zijn er bij Elders nog meer collega’s zoals jou als leerling begonnen?

Rowan, met wie ik veel heb samengewerkt, is ook als leerling begonnen bij Elders. Maar hij is niet de enige. Er zijn meer monteurs en collega's die als leerling zijn gestart en zijn doorgegroeid binnen het bedrijf, los van ons team.

Hoe is je de sfeer bevallen binnen ons bedrijf?

Ik heb de sfeer bij Elders als goed ervaren. Het is een gezellig bedrijf, waar je zo tussen het team komt en erbij hoort. Verder vond ik de sfeer op de bouw ook goed en er was altijd wel tijd voor een grapje of een lolletje. Daarnaast was het prettig dat Elders veel aan het werk is in de regio Salland, dus lekker dichtbij huis.

Wat ga je na deze stage doen?

Na deze stage ga ik stagelopen in de bouw, dat wordt mijn laatste stage.

Deskundig
Betrokken
Betrouwbaar

Jouw toekomstige collega's vertellen

Bij Loohuis staan de medewerkers centraal.

Want het succes van Loohuis Installatiegroep is gebaseerd op de gezamenlijke kennis en kunde van onze vakmensen. Zij zijn de kracht van ons mooie familiebedrijf. Lees de persoonlijke verhalen en/of bekijk de video’s van een aantal van onze collega’s. Ook jouw interesse gewekt? Laat ons weten wat jij voor ons én wij voor jou kunnen betekenen!