Vorige pagina

Medewerkers aan het woord

“Ik werk liever met mijn handen”

Kevin, beveiligingsmonteur bij Loohuis

Zo'n jaar geleden maakte Kevin de overstap naar de techniek, dit deed hij door middel van een leerling 3-havo/technasium traject binnen ons familiebedrijf. Benieuwd hoe dit hem bevallen is?

Het verhaal van Kevin

Wie ben je? En wat deed je voor je overstap naar de techniek?

Mijn naam is Kevin Terbekke, ik ben 17 jaar oud en woon in Vroomshoop. Voordat ik de overstap maakte naar de techniek, volgde ik mijn middelbare schoolopleiding op CSG het Noordik Vroomshoop. Hier kwam ik erachter dat alleen maar theorie en leren vanuit boeken niet wat voor mij is, ik kwam erachter dat ik het werken met mijn handen in de praktijk hier miste.

In mijn vrije tijd heb ik vakantiewerk bij een ander bedrijf gedaan, waarbij ik zonnepanelen en airco's heb geïnstalleerd. Zo heb ik al kennis kunnen maken met in de techniek werken en dat vond ik erg leuk. Ik werk nu als monteur in de beveiligingstechniek bij Loohuis-Meulenbeld Beveiligingstechniek, dat onderdeel is van Loohuis Installatiegroep.

Waarom maakte jij die overstap naar de techniek?

Het leek mij een mooie uitdaging en ervaring op het gebied van techniek, omdat ik graag met mijn handen werk. Bovendien ben ik altijd geïnteresseerd geweest in hoe technische onderdelen werken en hoe ze worden gemaakt.

Hoe kwam je in contact met Loohuis?

Ik moest voor mijn opleiding een werkplek vinden en goede vriend van mijn broer werkt bij Loohuis. Daarom vroeg ik aan hem of Loohuis nog op zoek was naar nieuwe collega’s, zodoende heb ik contact opgenomen met Loohuis.

Wat is het meest belangrijke wat je hebt geleerd tijdens je leertraject?

Ik ben nog bezig met mijn leertraject tot zelfstandig monteur, wat nog ongeveer twee jaar duurt. Tot nu toe heb ik vooral geleerd hoe ik componenten moet monteren en aansluiten voor beveiligingsinstallaties en wat de regels zijn die daarbij horen op gebied van wet- en regelgeving.

Hoe heeft Loohuis je begeleid bij het uitbreiden van je kennis en halen van je doelen?

Loohuis heeft mij geholpen door mij de tijd te geven om mij te kunnen ontwikkelen en doelen te kunnen behalen. Dit gaf mij de rust en vrijheid om goed te kiezen wat bij mij past.

Hoe is je de sfeer bevallen binnen ons bedrijf en met je nieuwe collega’s?

De sfeer binnen het bedrijf is goed en gezellig. Ik kan goed opschieten met mijn collega's en we zijn erg collegiaal en gezellig team naar elkaar toe.

Zou je opnieuw voor Loohuis kiezen als je opnieuw op zoek zou zijn naar een leertraject?

Ja, het bevalt mij zeker goed bij Loohuis. Loohuis helpt mij om te zorgen dat ik mijn diploma’s haal en groei naar een zelfstandig monteur.

Deskundig
Betrokken
Betrouwbaar

Jouw toekomstige collega's vertellen

Bij Loohuis staan de medewerkers centraal.

Want het succes van Loohuis Installatiegroep is gebaseerd op de gezamenlijke kennis en kunde van onze vakmensen. Zij zijn de kracht van ons mooie familiebedrijf. Lees de persoonlijke verhalen en/of bekijk de video’s van een aantal van onze collega’s. Ook jouw interesse gewekt? Laat ons weten wat jij voor ons én wij voor jou kunnen betekenen!