Vorige pagina

Medewerkers aan het woord

“Mijn technische kennis groeit dankzij mijn collega's”

Marinda, Administratief medewerker bij Loohuis

Het is inmiddels al ruim een jaar geleden dat Marinda de overstap maakte naar de techniek. Benieuwd hoe haar eerste ervaringen binnen ons familiebedrijf waren?

Het verhaal van Marinda

Wie ben je? En wat deed je voor je overstap naar de techniek?

Ik ben Marinda en ik ben 39 jaar oud. Voordat ik bij Loohuis Installatiegroep ging werken, heb ik meer dan 16 jaar als administratief medewerker bij een machinefabriek gewerkt. Later heb ik de overstap gemaakt naar een energiebedrijf waar ik 1,5 jaar als commercieel medewerker heb gewerkt.

Binnen de Loohuis Installatieroep ben ik begonnen als administratief medewerker bij Loohuis Installatietechnieken in Hardenberg. Op 1 maart van dit jaar heb ik opnieuw de overstap gemaakt, dit keer naar Loohuis Modulair bij de vestiging in Vriezenveen (die nog gevestigd is in Almelo). Terwijl de werkzaamheden op mijn oude vestiging steeds minder benodigd waren, groeide de vraag naar administratieve ondersteuning bij Loohuis Modulair juist. Daarom heb ik in goed overleg met beide vestigingsleiders besloten definitief over te stappen naar Loohuis Modulair.

Hoe kwam je in contact met Loohuis?

Toevallig kwam ik de vacature van Loohuis Installatietechnieken tegen op Instagram en ik dacht meteen: dit is iets voor mij! Ik vind het prettig om in een mannenwereld werkzaam te zijn. Directe open communicatie en een no nonsens mentaliteit, daar hou ik van.

Wat viel je het meeste op toen je bij Loohuis begon?

Toen ik begon te werken bij Loohuis Installatietechnieken in Hardenberg, viel het me meteen op dat er een goede werksfeer heerst en dat iedereen erg behulpzaam is. Het bedrijf hanteert het motto "samen moeten wij het doen", vooral toen er op dat moment geen vestigingsleider was. Gelukkig is er inmiddels een vestigingsleider gevonden voor deze locatie en de goede werksfeer is nog steeds aanwezig in Hardenberg. Bij Loohuis Modulair is er ook een fijne werksfeer en het motto is onveranderd gebleven. Het idee van samenwerken is hier ook sterk aanwezig.

Welke werkzaamheden doe je?

Bij de vestiging in Hardenberg heb ik diverse administratieve werkzaamheden uitgevoerd ter ondersteuning van de projectleiders en het magazijn. Daarnaast heb ik het grootste deel van mijn tijd besteed aan het aannemen en plannen van storingsmeldingen van klanten, aangezien er op dat moment niemand anders was die deze taak kon uitvoeren. Ondanks dat ik geen technische achtergrond heb, heb ik veel geleerd van mijn collega's en heb ik ook de kans gekregen om mee te gaan naar een bouwlocatie om het installatie vak te ervaren, wat zeer interessant was.

Bij Loohuis Modulair werk ik momenteel in een nieuwe functie, wat zeer divers is. Ik ondersteun momenteel verschillende projectleiders en werkvoorbereiders met diverse administratieve taken. Ook zorg ik voor de uitgifte van werkkleding en regel cursussen en opleidingen voor de werknemers. Onlangs zijn ook gereedschapsbeheer en de personeelsvereniging aan mijn taken toegevoegd en binnenkort zal ik ook de marketing en communicatie oppakken. De ervaring die ik in het verleden heb opgedaan bij de vestiging in Hardenberg komt hierbij goed van pas.

Wat vind je het leukste aan je baan?

De vestiging in Hardenberg was een kleinere vestiging waardoor de werkzaamheden zeer divers en hierdoor afwisselend waren. Tevens was het een leuk team in Hardenberg. Loohuis Modulair is net opgericht en heeft ook een nieuw leuk team. Het is een zeer veelzijdige functie die steeds meer vorm gaat krijgen, een erg leuke uitdaging!

Meer dames aan de slag bij Loohuis?

Mijn tip aan anderen is “gewoon doen”. Niet bang zijn, de mannen bijten niet. Het is een veelzijdig bedrijf met een fijne gemoedelijke werksfeer.

Deskundig
Betrokken
Betrouwbaar

Jouw toekomstige collega's vertellen

Bij Loohuis staan de medewerkers centraal.

Want het succes van Loohuis Installatiegroep is gebaseerd op de gezamenlijke kennis en kunde van onze vakmensen. Zij zijn de kracht van ons mooie familiebedrijf. Lees de persoonlijke verhalen en/of bekijk de video’s van een aantal van onze collega’s. Ook jouw interesse gewekt? Laat ons weten wat jij voor ons én wij voor jou kunnen betekenen!