Vorige pagina

Medewerkers aan het woord

“Stilzitten is niet mijn sterkste punt”

Wouter, vestigingsleider bij Loohuis

17 jaar geleden begon Wouter met zijn stage en vakantiewerk bij Loohuis en is inmiddels doorgroeit tot vestigingsleider. Benieuwd naar zijn verhaal?

Het verhaal van Wouter

Wie ben je? En waarom ben je voor Loohuis gaan werken?
Ik ben Wouter Zernitz, 33 jaar. Samen met mijn vriendin, 1-jarige dochter en onze hond woon ik in het mooie Salland, Raalte om precies te zijn. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met klussen, sporten of lekker aan de wandel met de hond. Stil zitten is dan ook niet mijn sterkste punt. Qua sporten zijn voetbal en tennis mijn favorieten. Ik geniet van de gezelligheid met elkaar.

Via het voortgezet onderwijs heb ik op mijn 15e stage gelopen bij Loohuis Heeten en dit is van beide kanten goed bevallen. Na de stage volgde er vakantiewerk en al snel een leerwerkplek. Het voelde vanaf het begin erg goed: met een gezellig team op pad en aan mooie projecten werken. Ook past de persoonlijke omgang van Loohuis erg goed bij mij en voor je het weet vliegen de jaren voorbij.

Hoe ben je van je oorspronkelijke functie binnen Loohuis doorgegroeid naar de rol van vestigingsleider?
In 2006 ben ik bij Loohuis gestart met een stage en vakantiewerk. Aansluitend kon ik hier het leerwerkwerktraject BBL monteur en 1e monteur elektronische installaties volgen. In 2011 kwam ik onverwacht alleen op de bus en begon het echte avontuur. Het gaf mij een boost om op de jonge leeftijd van 21 jaar eigen projecten te begeleiden en deze samen met collega`s uit te voeren. In 2016 heb ik de stap mogen maken naar voorman/uitvoerder op een tweetal grotere projecten. Dit ging samen met de opleiding ‘basis werkvoorbereiding’ en het jaar erop ben ik begonnen met de opleiding ‘technisch projectleider’. Beide opleidingen heb ik succesvol afgerond.

Begin 2019 ben ik gestart als projectleider en mocht ik het gehele proces van A tot Z begeleiden. In het begin was dit best pittig maar uiteindelijk heb ik mij deze functie met heel veel plezier goed eigen kunnen maken.

Eind 2022 heb ik de vraag gekregen of ik de functie als vestigingsleider zag zitten. Een hele eer maar ook een grote uitdaging. Sinds de zomer van 2023 is dit definitief mijn huidige rol. Wellicht een toeristische route maar hierdoor heb ik veel bagage mee kunnen nemen.

Wat zijn je werkzaamheden als vestigingsleider?
Mijn takenpakket is heel divers: van acquisitie en het onderhouden van contacten met aannemers en opdrachtgevers, tot het overall bewaken van planning, projectondersteuning en het waarborgen van kwaliteit. Daarnaast behoort het aansturen van het team tot mijn kerntaken en vind ik aandacht hebben voor de collega's een belangrijke taak die bij mijn functie hoort. Op dit moment ben ik bezig om op alle vlakken de juiste balans te krijgen.

Wat vind je het leukste aan je baan?
Het vooruit helpen en ondersteunen van de collega`s en daarbij continu alle belangen afwegen. ‘’Met mekaar en veur mekaar’’. Ook haal ik veel plezier uit de veelzijdigheid en de afwisseling tussen techniek en mens. Daarnaast weet je nooit exact wat de dag je gaat brengen. Altijd weer een mooie uitdaging.

Welke doelen heb je nog met je vestiging?
Mijn doel is om een stukje groei door te maken waarin de kwaliteit en sfeer van onze vestiging op nummer één staat. Ook is het doel om de verschillende werkdisciplines te kunnen blijven bedienen. Op deze manier zijn we flexibel en kunnen we met de vraag in de markt meebewegen. Daarnaast is dit ook een mooie toevoeging voor ons team omdat een ieder dan zijn kwaliteiten in zijn tak van sport kan toepassen of verder kan ontwikkelen.

Deskundig
Betrokken
Betrouwbaar

Jouw toekomstige collega's vertellen

Bij Loohuis staan de medewerkers centraal.

Want het succes van Loohuis Installatiegroep is gebaseerd op de gezamenlijke kennis en kunde van onze vakmensen. Zij zijn de kracht van ons mooie familiebedrijf. Lees de persoonlijke verhalen en/of bekijk de video’s van een aantal van onze collega’s. Ook jouw interesse gewekt? Laat ons weten wat jij voor ons én wij voor jou kunnen betekenen!